K problematike poistného trhu v Slovenskej republike po vstupe do Európskej únie - Drugdová, Barbora
Poisťovníctvo ako jedno z dôležitých odvetví trhovej ekonomiky. Charakteristika poistného trhu, jeho rozsahu, efektívnosti a významu z hľadiska národohospodárskeho. Pomer životného a neživotného poistenia v štátoch Európskej únii na celkovom poistnom v rokoch 1999, 2000 a 2001. Poistný trh v Európe.