IS/LM a IS/ALM rovnovážne modely - Szomolányi, Karol, 1976-
Analýza IS/LM a IS/ALM modelov a ich vzájomné porovnanie. Model IS/LM umožňuje analyzovať rovnováhu na trhu produktov a na trhu peňazí. Model IS/ALM rovnvážnej kombinácie reálneho národného príjmu a reálnej dlhodobej úrokovej miery, ktorý vyhovuje podmienke rovnováhy na trhu produktov. Na základe tohto modelu je ďalej možné modelovať agregátny dopyt, ktorý súčasne s agregátnou ponukou ako rovnovážnym modelom na trhu práce prestavuje rovnováhu v ekonomike.