Analýza manažérskych informačných systémov pre riadenie chovu ošípaných - Szovics, Peter
Zavádzanie informačných systémov do poľnohospodárstva. Hodnotenie pridanej hodnoty používania manažérskych informačných systémov (MIS) v chove ošípaných chýba. Príspevok približuje normatívne hodnotiace prístupy MIS v chove ošípaných. Hodnotenie je užitočné pre farmárov, ktorí sa rozhodujú o investíciách a pre softvérové spoločnosti, ktoré navrhujú a predávajú MIS. Riešenie výskumu vo oblasti využívania MIS v chove ošípaných. Uvedené sú tri teoretické príklady a ich využiteľnosť v praxi. Stromová rozhodovacia analýza a Bayesova teória.