Čína bojuje s USA o globálny trh - Matúšek, Ivan
Vysoký export čínskych tovarov do USA a narušenie domáceho pracovného trhu. Znižovanie konkurencieschopnosti USA. Čína ako hrozba pre americkú ekonomiku aj na zahraničných trhoch. Spolupráca Indie a Číny v oblasti informačných technológií a snaha získať globálne prvenstvo. Dlhodobo fixná čínska mena. Snaha USA o revalváciu juanu. Špekulácie s juanom a kapitálom.