Nominálna a reálna konvergencia Slovenska ku krajinám EMU - Tučník, Miroslav
Zmeny v slovenskej ekonomike po vstupe do EÚ. Z hľadiska bezproblémového fungovania celého zoskupenia EÚ a jeho jednotlivých krajín je nevyhnutná reálna a nominálna konvergencia nových členských krajín. Vstup do EMÚ pre Slovensko sa očakáva v rokoch 2008-2009. Kritériá reálnej konvergencie - HDP na obyvateľa, cenová a mzdová úroveň, štrukturálne charakteristiky. Nominálna konvergencia - kritérium cenovej stability, kritérium plánovaného alebo skutočného štátneho deficitu, kritérium štátneho dlhu, kritérium účasti v mechanizme výmenných kurzov, kritérium konvergencie úrokových sadzieb. Opatrenia pre dosiahnutie nominálnej konvergencie na Slovensku.