Pokles investícií môže ohroziť rast vo svete
Výška investícií a jej vplyv na ekonomický vývoj vo svete. Opatrný a hospodárny postup spoločností. Využívanie zisku na splácanie dlhov a spätné odkúpenie vlastných akcií. Pokles investícií v Japonsku, USA aj v západaoeurópskych štátoch. Ekonomický rast a zvyšovanie životnej úrovne závislé od investícií spoločností.