Znečisťovanie životného prostredia v podmienkach rozvoja moderných výrobných technológií - Čiernik, Anton
Rozvoj nových výrobnývh technológií priniesol nový typ znečistenia ŽP - tzv. high-tech polution. Jeho hlavné črty. Výroba založená na najmodernejších technológiách je súhrn chemických reakcií. Je dôležité, aby sa predišlo riziku, že škody spôsobené znečistením prírodných zdrojov zahraničnými priemyselnými spoločnosťami v bývalých komunistických krajinách budú vyššie ako prínosy z týchto investícií. Nevyhnutnosťvyčleniť z verejných rozpočtov finančné prostriedky na predchádzanie ekologickým škodám.