Vplyv nových foriem financovania stredných a veľkých podnikov na konkurencieschopnosť ekonomiky s dôrazom na daňovú optimalizáciu - Dávidek, Martin
Financovanie rozvoja veľkých a stredných podnikov. Nové formy získavania cudzieho kapitálu. Hybridné cenné papiere, hybridný kapitál. Podstata emisií quasi-equity, resp. inovatívnych nástrojov financovania. Daňovo efektívna alokácia získaných zdrojov vo vzťahu ku konkurencieschopnosti ekonomiky.