K aktuálnym otázkam poistného trhu ako segmentu finančného trhu po vstupe do Európskej únie - Drugdová, Barbora
Poistný trh je miestom, na ktorom sa stretáva ponuka a dopyt po poistnej ochrane. Predmetom obchodu na poistnom trhu je poistenie a zaistenie. Činnosť poisťovne ako vecný poistný trh a ako investičný poistný trh. Poistný trh vytváraný európskymi štátmi. V súvislosti so začlenením Slovenska do poistného trhu EÚ je potrebné prispôsobiť legislatívu SR v oblasti poistenia a poisťovníctva legislatíve EÚ.