Vliv nabídky zainvestovaných pozemků na lokalizaci firem - Charbuský, Miloš
Ponuka zainvestovaných pozemkov - priemyselných zón sa stáva výrazným nástrojom konkurencieschopnosti daného regiónu, resp. obce. Priemyselné zóny sú účinným nástrojom miestneho ekonomického rozvoja a sú väčšinou využívané pre naštartovanie rozvoja obce či regiónu. Faktory, ktoré ovplyvňujú rozhodovanie o lokalizácii danej firmy do priemyselnej zóny. Výsledky výskumu v obciach ČR. Disponibilita priemyselných zón. Faktory ovplyvňujúce príchod investora.Priemyselné zóny a areály sú ale z pohľadu trhového, resp. čisto ekonomického väčšinou "nezdravým" nástrojom v konkurenčnom boji trhových subjektov.