Vztah vývoje stavu životního prostředí a našeho chápání environmentální krize s ohledem na eko-marketingové strategie - Binka, Bohuslav
Popis genealógie stavu životného prostredia a jeho vzťahu k chápaniu interpretácií ekologickej krízy verejnosťou. Stručný popis vývoja interpretácií ekologickej krízy v rokoch 1960-2000. Problematika ochrany životného prostredia v západných spoločnostiach. Prví autori v v USA zaoberajúci sa problematikou ekologickej krízy. Technokratická kritika. Nástup a rozmach biocentrizmu. Sociálna ekológia. Návrat technokratického pohľadu ako nový "ekologický" pozitivizmus. Marketingové stratégie zohľadňujúce ekologickú problematiku.