Stratégia informačných systémov v novej ekonomike - Čarnický, Štefan
Zmeny vo vzťahu stratégie informačných systémov a podnikateľskou stratégiou. Metodológia tvorby stratégie IS/IT v novej ekonomike. Jedným zo spôsobov tvorby stratégie IS/IT v novej ekonomike je orientácia na štyri faktory - futurizovanie, aktíva, stimulátory a riziká. Vhodným uplatňovaním tejto metodológie sa môže dosiahnuť integrácia podnikateľskej stratégie a stratégie IS/IT, čo sa prejaví v dosahovaní lepších hospodárskych výsledkov podnikov a zvýšení ich konkurencieschopnosti.