Vzdelanie ako ekonomická veličina - Dobeš, Marek
Nakoľko Slovensko má limitované prírodné zdroje a trpí nedostatkom fyzického kapitálu, sú jeho ľudské zdroje jediným potenciálnym zdrojom konkurenčnej výhody a zmenšenia hospodárskeho odstupu od západoeurópskych krajín. Ekonomická názorová dichotómia v problematike vzdelávania. Základné rozdiely pohľadu z hľadiska pohľadu preferujúceho úlohu štátu resp. úlohu trhu v oblasti školstva. Prepojenie vzdelávacieho systému a ekonomiky. Snahy vyspelých krajín investovať do vzdelávania. Otázky vzdelania a vzdelávania v scenároch možného vývoja hodnôt slovenskej spoločnosti.