Potvrdenie nárastu medzinárodnej prestíže Slovenskej republiky - Weiss, Peter
Posilnenie medzinárodnej pozície Slovenskej republiky počas summitu USA - Ruská federácia vo februári 2005. Historický význam stretnutia pre Slovensko. Zahraničná politika Slovenskej republiky. Vyvážená politika SR smerom na Východ. Zviditeľnenie a posilnenie prestíže Slovenskej republiky ako demokratického, životaschopného, dynamicky sa rozvíjajúceho a perspektívneho štátu. Slovensko ako rovnocenný partner krajín Vysegrádskej štvorky.