Poistenie zodpovednosti za škodu ako nástroj zvyšujúci konkurencieschopnosť podnikateľských subjektov - Palacková, Dana
Výber vhodného poistného krytia tvorí neoddeliteľnú súčasť strategického riadenia každého podniku. Poistenie zodpovednosti za škodu ako nástroj na zvýšenie dôveryhodnosti podniku, a teda aj jeho konkurencieschopnosti na trhu, ako ochrana finančnej stability podniku. Neexistencia poistenia zodpovednosti za škodu je pre podnikateľské subjekty doslova rizikovým faktorom. Nevýrazný záujem o poistné produkty na Slovensku - nízke právne vedomie občanov SR. Zodpovednosť za škody na životnom prostredí na Slovensku.