De Gaullova politická koncepce evropského sjednocení a Fouchetův plán - Hubáček, David
Miesto francúzskeho prezidenta Ch. de Gaulla v histórii budovania jednotnej Európy. Gaullistická politika vychádzajúca z presvedčenia, že Francúzsko je jedinou uznávanou veľmocou na európskom kontinente. Snaha o politické zjednotenie Európy. Významná úloha Európskeho hospodárskeho spoločenstva (EHS). Deklarácia z konferencie členov EHS v Godesbergu v r. 1961. Fouchetov plán. Postoj Ch. de Gaulla k otázke nadnárodnosti.