Ochrana životného prostredia ako nástroj zvýšenia konkurencieschopnosti podnikateľskej sféry - Romančíková, Eva
Pasívna a aktívna politika v ochrane životného prostredia. Výhody podniku z aktívneho prístupu k ochrane životného prostredia - znižovanie nákladov na kapitálovom trhu, trhu práce, výhody pri získavaní finančných zdrojov, štátna podpora. Environmentálny manažment na podnikovej úrovni - systém environmentálneho manažérstva (EMS) podľa medzinárodných noriem ISO 14000, systém riadenia podnikov a auditu z hľadiska ochrany životného prostredia EMAS. Označovanie environmentálne vhodných výrobkov.