Súťažná politika v SR a jej úlohy pri zvyšovaní konkurencieschopnosti po vstupe do EÚ - Tokárová, Mária
Ciele súťažnej politiky. Pravidlá súťažnej politiky. Politika konkurencieschopnosti a súťažná politika. Zákon č. 204/2004 o ochrane hospodárskej súťaže a zmeny, ktoré prináša. Porušovanie súťažného práva, relevantný trh. Dohody obmedzujúce súťaž. Racionalizačné kartely - franšízing. Dominantné postavenie na trhu a jeho zneužívanie. Koncentrácia, vznik a kontrola koncentrácie. Prijatá právna norma v oblasti hospodárskej súťaže úplne harmonizuje predmetnú legislatívu SR s legislatívou EÚ.