Podľa komisie Lisabonská stratégia žije
Európska komisia predstavila akčný plán na podporu ekonomického rastu a zamestnanosti. Vzhľadom na rastúcu globálnu konkurenciu Európa musí byť schopná vytvoriť udržateľný ekonomický a sociálny model na báze solidarity a jednoty. Národné reformné plány členských krajín.