Spôsoby vytvárania finančných rezerv na krytie strát - Veselovská, Stanislava, 1957-
Význam poistenia pri stabilizácii ekonomickej úrovne podnikateľských subjektov a životnej úrovne obyvateľstva. Poistenie ako jedna z foriem finančného krytia rizika. Ďalšie spôsoby vytvárania finančných rezerv na krytie prípadných strát - samopoistenie, úver. Porovnanie jednotlivých foriem. Najefektívnejšou formou krytia rizika, a teda aj vynakladania nákladov, je poistenie.