Zdravotné poistenie umelcov, autorov a samoplatcov - Mihál, Jozef
Od 1. januára 2005 sa za SZČO na účely zákona o zdravotnom poistení považujú aj umelci a autori. Umelci, autori a sociálne poistenie, zdravotné poistenie. Nedostatočné definovanie pojmu "vykonávanie umeleckej či inej tvorivej činnosti". Problém v prípade príjmov za príspevky do novín, časopisov, rozhlasu a televízie. Oznamovacia povinnosť umelca a autora, vymeriavací základ. Samoplatci ako tretia skupina fyzických osôb - poistencov, ktorí platia poistné na zdravotné poistenie. Sadzba poistného, vymeriavací základ, ročné zúčtovanie poistného samoplatcov.