Čínsky juan neuspokojil Ameriku - Pressburg, Adrian Peter
Dvojpercentná revalvácia čínskej meny. Čínsko - americké obchodné vzťahy. Nízke ceny amerického tovaru v Číne neodrážajúce vyššie výrobné náklady. Ekonomický rast Číny a nevyhnutnosť investícií do sektorov energie a obrany. Výmena zastaraného strojového parku a modernizovanie výrobných technológií. Strategický dialóg medzi USA a Čínou. Nižšie príjmové kategórie v USA odkázané na lacný čínsky tovar. Rast čínskej strednej triedy. Vojenský rozmach zobúdzajúcej sa veľmoci a znepokojenie USA.