K vývoji souhrnných ukazatelů reálného důchodu v České republice - Spěváček, Vojtěch
HDP patrí k základným makroekonomickým ukazovateľom, ktoré charakterizujú vývoj domácej ekonomiky. Reálny hrubý domáci dôchodok ako ukazovateľ, ktorý berie do úvahy vplyv zmien výmenných relácií. Reálny národný dôchodok. Reálny disponibilný dôchodok. Ukazovatele reálneho dôchodku majú užší vzťah ku sfére spotreby a k životnej úrovni.