Povinné členstvo v turistických združeniach neprešlo - Horváthová, Jarmila
Snaha Ministerstva hospodárstva o rozhýbanie domáceho cestovného ruchu. Snaha o vznik regionálnych združení samosprávy a podnikateľov v oblasti turistiky. Význam takýchto združení. Otázka povinnosti členstva v združení - rozdielne názory. Problém finančných príspevkov do združení. Na Slovensku existujú regionálne zoskupenia, ktoré úspešne fungujú aj bez zákona o združeniach.