[Peníze a měnová politika] - Gonda, Vladimír
Recenzia na publikáciu Peníze a měnová politika od autora Josefa Jílka. Kniha je venovaná teoretickým a praktickým aspektom moderného chápania peňazí a menovej politiky. Snaží sa objasniť podstatu peňazí vrátane zmapovania historického vývoja názorov na podstatu peňazí, zhrnúť súčasné prístupy k menovej politike ale venuje sa aj oblastiam blízko súvisiacim, ako sú kurzová politika a platobný styk.