Interkultúrna komunikácia v globálnej spoločnosti - Dzuriková, Eleonóra
Globalizácia si vyžaduje prispôsobenie štruktúr a procesov, a tým aj procesu komunikácie, okruhu inej kultúry a predpokladá zvládnutie schopnosti interkuzltúrneho jednania. Mimoriadne veľký význam schopnosti komunikácie a interkultúrnej komunikácie pre podniky a organizácie s medzinárodnou pôsobnosťou. Zavedenie odboru interkultúrnej komunikácie na niektorých univerzitách v Nemecku.