Japonsko bilancuje šesť povojnových desaťročí - Pressburg, Adrian Peter
Kedysi hospodársky zázrak v Japonsku pomaly vybledol. Japonsko je nútené prehodnocovať svoje hospodárske i politické smerovanie. Hospodársky vývoj Japonska po druhej svetovej vojne - orientácia na odvetvia, ktoré boli vtedy v kurze. Japonci kombinovali preberanie najvyspelejších technológií s vlastným vývojom. V 80. rokoch japonské autá, elektronika a optika dobyli svetové trhy a dosiahli technologickú a kvalitatívnu špičku. Postupom času japonská ekonomika začala strácať konkurencieschopnosť a na scénu nastúpili ázijské tigre. Potreba transformácie súčasnej ekonomiky.