Nákup pro další podnikatelskou činnost v podmínkách integrovaných dodavatelských řetězců - Gros, Ivan
Nákup sa stáva stále najvýznamnejšou zložkou podnikového riadenia. Hľadanie spôsobov, ako nákup do istej miery štandardizovať, nielen preto, že to požadujú normy ISO, ale zvlášť preto, že metodický postup uplatňovaný v nákupe umožňuje zaistiť maximálnu objektivitu rozhodovania o nákupe. Pozornosť je venovaná tomu, čo internetový obchod (EC) ponúka vo sfére nákupu pre ďalšiu podnikateľskú činnosť (B2B). Používanie ďalších kritérií pre klasifikáciu nákupných situácií. Výhody internetového obchodu v prostredí budovaných internetových tržníc (E-hubs). Princíp agregácie objednávok. Princíp voľného výberu (match). Typy elektronických tržníc.