Value based management - Kislingerová, Eva
Value based management (voľne preložené ako hodnotové riadenie) predstavuje spôsob riadenia, ktorý zjednocuje princípy rozhodovania tak, že manažéri a zamestnanci na všetkých úrovniach konzistentne podporujú ciele vlastníkov. Základná cieľová orientácia na ciele vlastníka. Upozornenie na rozdielnosť, resp. zhodu meradiel používaných pre meranie finančnej výkonnosti na úrovni podniku, tzv. key performance measures odvodených od celkových strategických cieľov podniku. Vrcholové ukazovatele finančnej výkonnosti. Prehľad hodnotových ukazovateľov: EVA - Economic Value Added, RONA - Return On Net Assets, CROGA - Cash Return On Gross Assets, CFROI - Cash Flow Return On Investment.