Genderové vzťahy v súkromnej sfére - Barátová, Jana
Vývoj a zmeny rolí žien a mužov v rodine, príčiny kríz v rodine, problémy v partnerských vzťahoch, rozvodovosť v SR, príčiny vstupu do manželstva vo vyššom veku, vplyv legislatívy na genderové vzťahy, postoje slovenskej populácie k rozvodom a slobodným matkám, socioekonomické problémy v neúplných rodinách, výchova detí v neúplných rodinách.