Žil v tichu kabinetnej vedy - Reich, Róbert
Prínos laureáta Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1971 Simona Kuznetsa. Profesionálna dráha Simona Kuznetsa. Otázka teórie ekonomického rastu. Vyjasnenie kategórie národného ekonomického produktu a jeho štruktúry. Vzťah ekonomického rastu a demografického vývoja.