Agribusiness - a scope as well as an opportunity for contemporary agriculture - Bečvářová, Věra
Kľúčové otázky súčasného rozvoja potravinového hospodárstva ako systému a jeho ekonomické dôsledky v zmenách v postavení poľnohospodárskych podnikov. Prečo globalizačné a integračné procesy menia štruktúru a vzájomné vzťahy v rámci potravinových komoditných reťazcov a vytvárajú celkom nové prostredie pre rozvoj produkčného poľnohospodárstva. Aktívnu reakciu na dopyt vrátane štrukturálnych zmien považuje autorka za nevyhnutnú podmienku konkurencieschopnosti podnikov do budúcnosti.