Price transmission and estimations of price elasticity of secondary demand functions: application on commodity market for food grains - Syrovátka, Pavel
Kvantitatívna analýza cenovej transmisie a jej využitie pri odhadoch priamej cenovej pružnosti u vertikálnych sekundárnych dopytových funkcií. Cenové transmisie boli skúmané medzi komoditnými trhmi s potravinárskym obilím a spotrebiteľskými trhmi s pečivom a múkou. Pre tieto rozbory boli použité údaje za roky 1995-2002.