V službách solidárnosti a pomoci - Dohnalová, Marie
Sociálne podniky prispievajú k rastu zamestnanosti a verejnej angažovanosti. Sociálne podniky fungujú najmä v tzv. treťom sektore a tvoria sociálnu ekonomiku alebo ekonomiku solidarity. Charakteristika sociálneho podniku. Typy a formy podnikov. Zameranie sociálnych podnikov. Prognóza do budúcnosti - sociálne družstvá. Ciele sociálnych družstiev.