Také v obchodě platí válečná strategie - Havlíček, Karel
Konkurenčný boj v obchode. Získavanie nových trhov ich dobývaním. Systematickosť a presvedčenie o správnosti otvárania nových trhov. Znalosť vlastnej konkurenčnej výhody. Trpezlivosť v obchodnom vzťahu. Personálne a finančné zázemie firmy.