Historie inflace - Spáčilová, Lenka
Prehľad ekonomických definícií pojmu inflácia. Cenový vývoj od staroveku do polovice 20 rokov 20. storočia. Starovek a stredovek. Od 16. storočia do napoleonských vojen. Vývoj cien v Anglicku v rokoch 1451-1700. Obdobie od napoleonských vojen do 1. svetovej vojny. Vývoj cien v Anglicku v rokoch 1750-1825. Prvá svetová vojna a jej dôsledky. Nemecká hyperinflácia. Rakúsko-Uhorsko.