Problematické dejiny demokratického občianstva - Markoff, John
Historický vývoj demokracie a pojmu demokracia v dejinách ľudstva. Rôzne názory a vysvetlenia pojmu demokracia v jednotlivých historických obdobiach. Revolučné obdobie a demokracia. Spätosť dejín demokracie a sociálnych hnutí. Demokracia povzbudzuje sociálne hnutia. Výzvy, ktoré demokratickému občianstvu prináša nastupujúce storočie.