K roli obcí v nové Evropě - Rossberg, Ingolf
Dopad európskeho integračného procesu na obce. Komunálne európske vzťahy. Podporná politika EÚ a obce. Organizačné prispôsobovanie sa. Komunálne aktivity v Bruseli. Národné možnosti pôsobenia obcí v integračnom procese.