Nový trestný zákon s komentárom - Šamín, Slavomír
Od 1. 1. 2006 v plnom rozsahu nahrádza starý Trestný zákon z roku 1961 nový Trestný zákon pod číslom 300/2005 Z.z. Zavádza do systému trestov nové prvky, ako napr. trest domáceho väzenia, trest povinnej práce a podmienečný odklad výkonu trestu s probačným dohľadom. Taktiež sprísňuje sadzby pri väčšine trestných činoch. Článok obsahuje úplné znenie Trestného zákona s komentárom.