Medzinárodný prenájom pracovných síl - Barancová, Helena
Právne postavenie zamestnávateľa a zamestnanca sa vstupom Slovenska do EÚ podstatne mení. Od začlenenia Slovenska je zamestnávateľ povinný dodržiavať nielen ustanovenia primárneho práva ES, zmluvy ES, ale aj nariadenia Rady EÚ, ktoré majú priamu právnu účinnosť a zaväzujú všetky právnické a fyzické osoby na území Slovenskej republiky. Minimálne pracovné podmienky pri dočasnom vyslaní zamestnanca. Prehľad základných pracovných a mzdových podmienok niektorých členských štátov EÚ pri dočasnom vyslaní zamestnancov. Prehľad výšky minimálnej mzdy v členských krajinách EÚ k 1. 1. 2004.