Hospodárstvo municipality - Švantnerová, Ľubica
Verejná správa v každom štáte má svoje typické usporiadanie. Územná samospráva je neodmysliteľnou súčasťou demokratickej spoločnosti. Základné prvky moderných systémov územnej samosprávy. Postavenie a funkcie miestnej samosprávy. Podstata a štruktúra hospodárstva municipality. Rozdelenie kompetencií v oblasti zabezpečovania verejných statkov na miestnu a regionálnu úroveň.