Dopady solventnosti II - Pulchart, Vladimír
Projekt EÚ "Solventnosť II" a jeho dopad na celkový spôsob riadenia poisťovní a prístup manažmentu k ucelenému riadeniu rizík. Aplikácia tohto projektu bude mať ďalekosiahly dopad na činnosť všetkých subjektov na poistných trhoch.. Prinesie určitú mieru uniformity a spoločnej úrovne regulácie odvetvia. Tri piliere Solventnosti II prinesú kvantitatívne meranie minimálnej úrovne kapitálu, upraveného o kvalitatívne posúdenú mieru rizika a súčasne vytvorí dokumentovaný systém otvorenosti poisťovní pre verejnosť.