Silnému ekonomickému rastu Fínska predchádzala rozsiahla reštrukturalizácia - Kašiak, Jaroslav
Silný ekonomický rast Fínska počas 90. rokov. Reštrukturalizácia Fínska. Rozvoj vedomostne založených odvetví. Reštrukturalizácia finančného trhu. Otvorenie sa konkurencii. Prílev zahraničných investícií. Zmeny vlastníckych štruktúr. Internacionalizácia vedy a výskumu.