Drahá ropa: problém, ale aj šanca - Debnár, Milan
Takmer raketový rast ceny ropy - príčiny. Rastúca cena ropy odzrkadľuje neustály previs dopytu nad ponukou. Nárast spotreby ropy. Na spotrebný trh nastúpila Čína a India. Najväčší producenti ropy a najväčší spotrebitelia ropy. Hroziaci nedostatok ropy. Alternatívne zdroje energie. Rafinérie budú zisky potrebovať na modernizáciu a ťažiarom vyššia cena rozšíri možnosti na rentabilné dobývanie - stúpnu šance alternatív.