Juhoamerické dažďové pralesy miznú - Dinis, Igor
Populačná explózia, rastúce nároky obyvateľov a dopyt po lacných surovinách ako dôvody odlesňovania tropických pralesov. Tropické pralesy Amazónie - najbohatší ekosystém na pevnine. Likvidácia dažďových pralesov a zmena klímy na Zemi. Krátkozraká politika.