Podpora znevýhodnených oblastí SR v prvom roku členstva v EÚ - Fitz, Miron
Prehľad o predbežnom hodnotení jedného z opatrení Plánu rozvoja vidieka SR zameraného na podporu poľnohospodárskych subjektov hospodáriacich v znevýhodnených oblastiach a predpokladanom stave čerpania finančných prostriedkov z Európskeho poľnohospodárskeho usmerňovacieho a garančného fondu EAGGF v roku 2004. Je zrejmé, že dochádza k miernym disproporciám medzi vynegociovanou a deklarovanou výmerou poľnohospodárskej pôdy zaradenej do znevýhodnených oblastí a medzi vynegociovaným a predpokladaným stavom čerpania finančných prostriedkov zo zdrojov EÚ a národných zdrojov.