Marketing ekologických poľnohospodárskych a potravinárskych produktov - Kretter, Anton
Ekologické poľnohospodárstvo, ekomarketing - definície. Reálny dopyt po ekologických potravinách je na nízkej úrovni. Príčinou tohto stavu je deficit informovanosti spotrebiteľov o individuálnom a spoločenskom úžitku ekopotravín, vyššia cena a úzky sortiment ekopotravín, ako aj ich nedostupnosť v obchodnej sieti. Prekonať tieto bariéry dopytu po ekopotravinách môže účinne napomôcť aktívne využívanie marketingu, v súčasnosti najmä komunikačnej politiky.