Konkurencieschopnosť v chove oviec v Slovenskej republike - Hudáková, Ivana, 1976-
Prezentácia súčasného stavu nášho ovčiarstva a jeho úlohy, ktoré je treba zabezpečiť po vstupe do EÚ. Vývoj stavov oviec v SR, vývoj reprodukčných a úžitkových ukazovateľov oviec v SR, regulácia trhu s ovčími komoditami. Toto odvetvie živočíšnej výroby je konkurencieschopné a má perspektívu rozvoja. Je potrebné efektívne rozvíjať chov oviec pri rešpektovaní ochrany životného prostredia.