Institut předsednictví Evropské unie - principy, problémy a reforma - Pitrová, Markéta
Funkcia predsedníctva Európskej únie, jeho jednotlivé podoby a modely. Možnosti a limity tejto inštitúcie. Analýza možných rizík nového ústavného modelu. Vývoj predsedníctva ES (1950-1992). Reformy predsedníctva. Dôsledky reformného procesu a budúcnosť predsedníctva EU.