Manažéri s globálnym myslením - Ubrežiová, Iveta
Ako riadiť medzinárodné podniky v odlišnom spoločenskom a kultúrnom prostredí. Globalizácia kultúry. Kultúra myslenia i vzťahov. Komunikácia v podniku. Sedem dimenzií - univerzalizmus a partikularizmus, individualizmus a kolektivizmus, neutrálnosť alebo emocionálnosť, špecifickosť alebo difúzia, dimenzia výkonnosti a postupnosti, sekvencia alebo synchronizácia. Posledná dimenzia je daná vzťahom vonkajšieho a vnútorného prostredia.